FB | IG
Skip to main content
Το λογότυπο της Readmore

Τι είναι το Responsive Web Design και Γιατί το Χρειάζεστε Άμεσα

Τελευταία ενημέρωση: 21 Ιούν 2020
Εμμανουήλ Πούρικας
Σύνταξη: Εμμανουήλ Πούρικας
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Με απλά λόγια, το Responsive Web Design είναι η τεχνολογία που επιτρέπει σε μια ιστοσελίδα να προσαρμόζεται αυτόματα στην εκάστοτε συσκευή. Δηλαδή, είτε μπει ο επισκέπτης από τον υπολογιστή, είτε από το κινητό ή το tablet του, η ιστοσελίδα θα προσαρμοστεί για να του προσφέρει την τέλεια εμπειρία.

Και τι εννοώ γράφοντας τέλεια εμπειρία; Τέλεια εμπειρία εγώ ορίζω τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο χρήστη τις πληροφορίες που ψάχνει χωρίς να τον κουράσουμε. Εδώ που τα λέμε, αυτός θα πρέπει να είναι ούτως ή άλλος ο σκοπός και η αποστολή της ιστοσελίδας σας.

Σίγουρα σας έχει τύχει να μπείτε σε κάποιο site από το κινητό σας και για να βρείτε αυτό που ψάχνετε να ζουμάρετε προσπαθώντας να πατήσετε κάποιο κουμπί ή να πονάνε τα μάτια σας επειδή τα γράμματα είναι πολύύύ μικρά για να τα διαβάσετε άνετα.

Σκεφτείτε πως κάπως έτσι είναι και ο υποψήφιος πελάτης σας. Δε θέλει να κουραστεί και ούτε εσείς θέλετε να τον κουράσετε. Η κατάσταση θα πρέπει να είναι win-win!

Το Responsive Web Design στην πράξη

Παλιότερα, υπήρχε η τάση της δημιουργίας δύο ιστοσελίδων. Μια για επιτραπέζιους υπολογιστές και μια για κινητά. Αυτή η προσέγγιση προφανώς είχε σημαντικά μειονεκτήματα όπως:

  • Υψηλότερο κόστος κατασκευής
  • Δυσκολία διαχείρισης και ανανέωσης
  • Προσαρμογή μόνο σε κινητά τηλέφωνα

Τα παραπάνω προβλήματα μεγάλωσαν περισσότερο όταν έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά τα tablets. Εδώ ναι, είχαμε πρόβλημα. Έπρεπε να φτιαχτεί και τρίτη ιστοσελίδα για τα tablets; Κι αν κάποιο tablet είχε μικρότερη ή μεγαλύτερη οθόνη; Κάπου εδώ λοιπόν ήρθε το Responsive Web Design και έδωσε τη λύση με:

  • Σημαντικά Χαμηλότερο κόστος
  • Ευκολία διαχείρισης και ανανέωσης
  • Προσαρμογή σε όλων των ειδών τις συσκευές

Για να καταλάβετε με μια κίνηση τι είναι ακριβώς το Responsive Web Design, δοκιμάστε να αλλάξετε μέγεθος στο παράθυρο του περιηγητή σας και δείτε πως η ιστοσελίδα που διαβάζετε αυτή τη στιγμή προσαρμόζεται αυτόματα στο μέγεθος του παραθύρου.

Αν αυτή τη στιγμή διαβάζετε από το κινητό ή το tablet σας, βλέπετε ήδη το Responsive Web Design στην πράξη.

Τώρα, κάντε το ίδιο στη δική σας ιστοσελίδα. Υπάρχει η ίδια συμπεριφορά; Αν όχι, να είστε σίγουρος πως χάνετε πελάτες.

Πολλές φορές ξεχνάμε να δούμε την ιστοσελίδα μας μέσα από το μάτια του επισκέπτη γιατί πιθανώς εμείς την έχουμε συνηθίσει και μας φαίνεται μια χαρά όπως είναι. Μια ιστοσελίδα όμως είναι ένας “ζωντανός οργανισμός” και πρέπει να προσαρμόζεται κατάλληλα όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί. Στην ουσία μια ιστοσελίδα κάνει παροχή υπηρεσιών προς τον επισκέπτη και θα πρέπει να την κάνει άψογα.

Γνωρίστε τη Readmore Creative!
Από το 2010, έχουμε βοηθήσει πάνω από 100 επιλεγμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να εδραιώσουν τη θέση τους στην ψηφιακή αγορά.

Copyright © Readmore Creative. All rights reserved.We are a recommended expert by YOOtheme.Προσωπικό απόρρητο | Όροι χρήσης | Wiki | Testimonials

We are a recommended expert by YOOtheme.
Προσωπικό απόρρητο | Όροι χρήσης | Wiki | Testimonials
Copyright © Readmore Creative. All rights reserved.