FB | IG
Skip to main content
Το λογότυπο της Readmore

Είστε Σίγουροι πως μια Απλή Ιστοσελίδα Εξυπηρετεί τους Στόχους σας;

Τελευταία ενημέρωση: 22 Φεβ 2024
Εμμανουήλ Πούρικας
Σύνταξη: Εμμανουήλ Πούρικας
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

«Θέλω μια απλή ιστοσελίδα». Άραγε πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση; 9/10 επιχειρηματίες που έρχονται για να συζητήσουμε την ηλεκτρονική παρουσία τους, την λένε στα πρώτα 2 λεπτά.

Η απάντηση μας όμως, δεν αλλάζει. Όχι, δε θέλετε μια απλή ιστοσελίδα. Και έχουμε αρκετούς λόγους για να το πιστεύουμε αυτό.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που έρχονται να επιβεβαιώσουν τον παραπάνω κανόνα, αλλά εν έτη 2018 είναι πλέον πολύ σπάνιες.

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας βοηθήσει να επιλέξετε ανάμεσα σε μια απλή ιστοσελίδα και σε μια καλή ιστοσελίδα. Ποια ή διαφορά τους; Διαβάστε παρακάτω.

Πότε να επιλέξετε μια απλή ιστοσελίδα

Αρχικά, ας δούμε τι είναι τελικά μια απλή ιστοσελίδα.

Είναι μια ιστοσελίδα χωρίς σχεδιαστική γραμμή, στο 99,9% των περιπτώσεων προκάτ, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και στόχο, και φυσικά φθηνή. Φθηνή γιατί απλά αυτός που θα την κάνει δε θα κουραστεί και ιδιαίτερα (συνήθως είναι έτοιμη σε 1-2 μέρες).

1. Όταν δε σας ενδιαφέρει και πολύ η ηλεκτρονική παρουσία σας

Θέλετε δηλαδή μια ιστοσελίδα απλά για να την έχετε και να το λέτε στους φίλους σας.

2. Όταν είστε μονοπώλιο

Αν ο ανταγωνισμός δε σας αγγίζει ή δεν υπάρχει καν, τότε δεν υπάρχει λόγος να επενδύσετε σε μια καλή ιστοσελίδα. Οι πελάτες δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από σας.

3. Όταν δε σας ενδιαφέρει να βγάλετε κέρδος από την ιστοσελίδα σας

Όταν είσαι επιχειρηματίας, η λογική λέει πως οποιαδήποτε κίνηση προβολής κάνεις, την κάνεις για να σου αποφέρει κέρδος. Αν αυτό σας αφήνει παγερά αδιάφορους τότε μια απλή ιστοσελίδα είναι μονόδρομος.

4. Όταν δε σας ενδιαφέρει η εμπειρία των επισκεπτών σας

Οι επισκέπτες είναι οι μελλοντικοί πελάτες σας. Αν τους μπερδέψετε και δε τους αφήσετε ικανοποιημένους με τη συνολική αίσθηση της ιστοσελίδας σας το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα σας προτιμήσουν για τις αγορές τους.

5. Όταν δεν είστε έτοιμοι να επενδύσετε

Υπάρχει η πιθανότητα να θέλετε μια καλή ιστοσελίδα αλλά να μην μπορείτε να την κάνετε για οικονομικούς λόγους. Εδώ βέβαια έρχεται και κουμπώνει η παροιμία που λέει πως “το φθηνό το πληρώνεις πάντα πιο ακριβά”. Και ευτυχώς ή δυστυχώς είναι νόμος.

Αν για παράδειγμα μια ιστοσελίδα των 400€ απωθήσει τους υποψήφιους πελάτες σας, και για να την συντηρήσετε καλείστε να πληρώνετε μια ετήσια συνδρομή των ~200€ καταλαβαίνετε αμέσως πως μόνο κακό κάνει στην επιχείρησή σας.

Πότε να επιλέξετε μια καλή ιστοσελίδα

Μια καλή ιστοσελίδα παραμένει απλή στη λειτουργία της κι αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. Να είναι απλή για τον χρήστη.

Τι είναι μια καλή ιστοσελίδα; Είναι μια ιστοσελίδα που έχει σαφείς σχεδιαστικές γραμμές, μετρήσιμους στόχους, ξεκάθαρο σκοπό, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας και όπως είναι αναμενόμενο όχι τόσο οικονομική όσο μια απλή.

1. Όταν κατανοείτε τη βαρύτητα που έχει η ηλεκτρονική παρουσία σας

Ζούμε στην εποχή του internet και της γρήγορης πληροφορίας. Η ηλεκτρονική σας βιτρίνα έχει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, βαρύτητα με τη φυσική σας.

2. Όταν σας ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός σας

Για να μπορέσετε να διαφοροποιηθείτε και να ξεχωρίσετε, σίγουρα χρειάζεστε κάτι παραπάνω από μια απλή ιστοσελίδα. Αν ο ανταγωνισμός σας “καλπάζει” και θέλετε να αναμετρηθείτε μαζί του, δε θα το πετύχετε με μια απλή ιστοσελίδα.

3. Όταν βλέπετε την ιστοσελίδα σαν ένα μέσο για αύξηση του τζίρου σας

Μια καλή ιστοσελίδα θα παρουσιάσει με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, θα βγει στην πρώτη σελίδα της Google και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών. Όλα αυτά έχουν ως φυσικό αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων σας.

4. Όταν σας ενδιαφέρει η συνολική αγοραστική εμπειρία των πελατών σας

Η ιστοσελίδα σας είναι η προέκταση του φυσικού καταστήματος και θα πρέπει να κουβαλά μαζί της όλη την φιλοσοφία της επιχείρησης σας. Όταν το στήσιμο της δεν είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας, είναι αδύνατο να πετύχετε στο 100% τη μετάδοση του μηνύματος σας. Αποτέλεσμα; Χαμένοι πελάτες.

Εν κατακλείδι, αν σκοπεύετε να προχωρήσετε στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας, κάντε το συνειδητοποιημένα και για τους σωστούς λόγους. Ίσως, με τα ίδια χρήματα να μπορέσετε να κάνετε μια άλλη επικοινωνιακή κίνηση που θα είναι πιο αποδοτική.

Γνωρίστε τη Readmore Creative!
Από το 2010, έχουμε βοηθήσει πάνω από 100 επιλεγμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να εδραιώσουν τη θέση τους στην ψηφιακή αγορά.

Copyright © Readmore Creative. All rights reserved.We are a recommended expert by YOOtheme.Προσωπικό απόρρητο | Όροι χρήσης | Wiki | Testimonials

We are a recommended expert by YOOtheme.
Προσωπικό απόρρητο | Όροι χρήσης | Wiki | Testimonials
Copyright © Readmore Creative. All rights reserved.