FB | IG
Skip to main content
Το λογότυπο της Readmore

Landing page: Τι Είναι και πως να την Κάνετε Αποτελεσματική

Τελευταία ενημέρωση: 21 Ιούν 2020
Μαγδαληνή - Μαρία Καφαλή
Σύνταξη: Μαγδαληνή – Μαρία Καφαλή
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Στο internet marketing και πιο ειδικά στην κατασκευή ιστοσελίδων, συναντάμε πολύ συχνά τη φράση landing page. Σε απλή μετάφραση, είναι αυτό που λέμε μια σελίδα προορισμού, στην οποία φτάνει ο επισκέπτης μετά από ένα κλικ σε μηχανές αναζήτησης, σε συνδέσμους που υπάρχουν σε άλλες ιστοσελίδες, στα social media, σε e-mails, σε διαφημιστικά links κτλ.

Στην ουσία, είναι η σελίδα που ο χρήστης “προσγειώνεται” όταν φτάσει στην ιστοσελίδα σας. Αυτή μπορεί να είναι η αρχική σας σελίδα, μια σελίδα προϊόντος ή και μια εντελώς ξεχωριστή σελίδα που δεν υπάρχει καν στο μενού της ιστοσελίδας σας

Για να το καταλάβετε ακόμα καλύτερα, σκεφτείτε το παρακάτω σενάριο.

Έχετε δημιουργήσει μια διαφήμιση στο Facebook, ώστε να προσελκύσετε επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας με στόχο να αγοράσουν το νέο σας προϊόν. Σε αυτή την περίπτωση, δε θα κατευθύνετε τον επισκέπτη στην αρχική σας σελίδα, αλλά στη σελίδα του προϊόντος.

Ακόμα και η σελίδα που διαβάζετε αυτή τη στιγμή είναι μια landing page, στην οποία κατά πάσα πιθανότητα βρεθήκατε ψάχνοντας στην Google για κάτι σχετικό με “τι είναι η landing page”.

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν όταν δημιουργείτε μια landing page ώστε να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα:

Πείτε αυτό που θέλετε απλά και ξεκάθαρα

Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης landing page χρειάζεται να είναι απλός και να μην κουράζει το μάτι.

Αφήστε τον επισκέπτη να βρει κατευθείαν αυτό που τον ενδιαφέρει, χωρίς να τον κουράζετε με μεγάλα κείμενα και περιγραφές γιατί το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τον ζαλίσετε.

H landing page θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο στόχο

Προσπαθήστε να εστιάσετε σε ένα μόνο πράγμα. Αυτό είναι να κρατήσετε τον επισκέπτη σας όσο περισσότερο γίνεται μέσα στην ιστοσελίδα σας, δείχνοντάς του αυτό ακριβώς που τον ενδιαφέρει.

Μην τον αποπροσανατολίζετε με επιμέρους πράγματα, γιατί απλά θα κουραστεί και στο τέλος θα τον χάσετε.

Θέλετε να του δείξετε μια νέα θήκη για το κινητό; Δείξτε ακριβώς αυτό. Όχι τη θήκη για την οποία πάτησε κλικ και βρέθηκε στο site σας, μαζί με άλλες 10 θήκες.

Βάλτε έναν αποδοτικό τίτλο

Για να τραβήξετε το ενδιαφέρον των πελατών σας, μπορείτε να παίξετε με ερωτήσεις που κεντρίζουν την περιέργεια ή με λέξεις που είναι πιο «πιασάρικες».

Μπορείτε να προκαλέσετε ή ακόμη και να αναφερθείτε σε κάτι χιουμοριστικό για να περιγράψετε τη συγκεκριμένη λύση που προσφέρετε.

Bάλτε στη landing page ένα σωστό «call to action»

Αν παρακινήσετε τον πελάτη σας με ένα απλό «κάντε κλικ εδώ» ή παραθέτοντας του αόριστα μηνύματα του τύπου «Υποβολή», δεν του εξηγείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνει αλλά και τι θα γίνει στη συνέχεια.

Κάντε τον να θέλει να μάθει με ποιον τρόπο μπορεί να ωφεληθεί. Έτσι, καλώντας τον να κάνει μια συγκεκριμένη ενέργεια είναι σαν να τον καθοδηγείτε για το επόμενο βήμα.

Αυτό μπορεί να είναι η συμπλήρωση μιας φόρμας ενδιαφέροντος, η εγγραφή σε ένα newsletter ή η αγορά ενός προϊόντος.

Μερικά παραδείγματα:

  • Αποστολή φόρμας αντί για σκέτο «αποστολή»
  • Αποκτήστε το αντί για «αγορά»
  • Δείτε τι προσφέρουμε αντί για «προβολή»

Κάντε τη σελίδα προσβάσιμη από κινητές συσκευές

Αν θέλετε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, φρόντισε η σελίδα σας να μπορεί να υποστηριχθεί από κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή. Θα πρέπει να υποστηρίζει διαφορετικά μεγέθη οθόνης και να προσαρμόζεται ανάλογα (responsive web design).

Μην ξεχνάτε πως ο αριθμός των επισκεπτών που σερφάρουν στο internet μέσω του κινητού τους είναι τεράστιος και συνεχώς αυξάνεται. Δεν είναι καθόλου απίθανο μάλιστα να διαβάζετε αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο άρθρο από το κινητό σας!

Δοκιμάστε πως λειτουργεί. Ξαναδοκιμάστε. Πάλι από την αρχή.

Μόλις ολοκληρώσετε τη landing page σας κάντε συνεχόμενες δοκιμές για να ελέγξετε αν όλα είναι όπως τα θέλετε και αν η πλοήγηση λειτουργεί ρολόι. Κι αν στα δικά σας μάτια μοιάζει τέλειο, βάλτε και φίλους σας να το δοκιμάσουν. Τα ευρήματα από το usability testing θα είναι εκπληκτικά.

Καταλήγοντας, οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν δίνουν τη βαρύτητα που χρειάζεται στις landing pages της ιστοσελίδας τους, επειδή πολύ απλά δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Και επειδή, λόγω άγνοιας δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι το μέσο που μετατρέπει τους επισκέπτες σε πελάτες, πολλές φορές δεν έχουν την απαίτηση ούτε καν να υπάρχουν.

Μην κάνετε λοιπόν κι εσείς το ίδιο λάθος. Αντίθετα, φροντίστε να βελτιώσετε την ήδη υπάρχουσα ή να δημιουργήσετε μια ή περισσότερες  landing page και σύντομα θα δείτε αυξημένα ποσοστά μετατροπών και επισκέψεων στην ιστοσελίδα σας.

Γνωρίστε τη Readmore Creative!
Από το 2010, έχουμε βοηθήσει πάνω από 100 επιλεγμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να εδραιώσουν τη θέση τους στην ψηφιακή αγορά.

Copyright © Readmore Creative. All rights reserved.We are a recommended expert by YOOtheme.Προσωπικό απόρρητο | Όροι χρήσης | Wiki | Testimonials

We are a recommended expert by YOOtheme.
Προσωπικό απόρρητο | Όροι χρήσης | Wiki | Testimonials
Copyright © Readmore Creative. All rights reserved.